Pølser og frø


Korona satte en bråstopp for vårens dåpsskole i mars. Til gjengeld hadde vi en herlig sommeravslutning da 1.klassingene møttes igjen denne uka!

"Som et bitte bitte bitte lite frø!" 
Stemmene ljomer menighetssalen. Dåpsskolegjengen lærer seg en ny sang, mens de vifter med fingre fulle av maling, for vi har nettopp "plantet" hvert vårt frø med fingeravtrykk. I neste øyeblikk planter vi virkelige frø, solsikke, i hver vår lille glass-skål. 

Dåpsskolen i Kampen handler nettopp om det, å plante noe fra kirken som kan vokse sammen med 1.klassingene videre. De gamle bibelfortellingene fenger nye genereasjoner. I dag fortalte vi om sønnen som kom hjem. Han som brukte opp alle pengene og endte opp hos grisene. Til slutt torde han å dra hjem og der sto pappan og ventet, med åpne armer klar for å klemme. Klart vi måtte lage noen ekstra lange armer sammen etter denne fortellingen.

Mot slutten av samlingen kikket vi på frøbildet igjen. "Se, en lang stilk har kommet ut av hvert frø!" Da var det frem med malingen igjen sånn at vi kunne lage hver vår flotte blomst med håndavtrykket vårt på toppen av stilken. 

Bilder:

1) Frøene er lagt i jorda
2) Gøy å leke fortellingen etter å ha hørt den
3) Tenk å bli tatt i mot av sååå lange armer!
4) Vi hadde kiosk der alt var gratis
5) Sånn ble bildet til slutt


 

Tilbake

Del