"En reise i salmens verden" ved salmedikter Eyvind Skeie (foto: Erlend Berge )


Mandag 19.februar kl 19 er Eyvind Skeie gjest på salmekvelden vår.

 

Det er nå 10 år siden Norsk salmebok utkom. Eyvind Skeie er av de sentrale bidragsyterne til denne sameboken, med 38 egne salmer og omkring 17 oversettelser. I disse dager er han på en liten rundreise med salmene sine. Så velkommen til Salmekveld i Kampen kirke mandag 19.februar kl 19.00! 

-Det er fint å være representert i salmeboken, sier Eyvind Skeie. -Men salmen tilhører ikke bare de som har laget tekst og melodi. Salmen tilhører menigheten og alle de som har funnet en gjenklang av egen tro og erfaringen nettopp i denne spesielle salmen. 

Under salmekvelden vil Eyvind Skeie presentere et knippe av sine salmer og fortelle om bakgrunnen til teksten og musikken. 

-Jeg har fått arbeide med mange fine komponister, sier Eyvind Skeie. -Jeg har mange minner om disse, og det deler jeg gjerne. Enkelte av salmene har også en spesiell bakgrunnshistorie, som også kan deles. Så skal vi synge sammen! Og jeg vil gjerne synge noe vers alene! 

Eyvind Skeie har et ganske vidt forfatterskap bak seg, med alt fra biografier, lærebøker og dikt til TVprogrammer som Portveien 2 og Sesam Stasjon. 

-Jeg har vært heldig, og har fått leve et liv i spenningsfeltet mellom kirken og kulturen, sier Eyvind. -Salmene er en del av vår kulturelle arv, men ikke bare det. I salmetekstene får vi lov til å legge inn vår egen tids følelse og erfaring. Derfor må hver generasjon ha sine salmer, og sine komponister og salmediktere. Velkommen til en glad salmekveld, hvor vi skal dele noe av livets og troens hjerteslag! 

Kvelden avsluttes med litt å spise og drikke i menighetssalen.Inngangspenger er kr 150/100 (honnør og student). Arr: Kampen menighet

Tilbake