Hjemme-påskeverksted


Faller hjemmetiden lang? Prøv disse idéene fra Kampen kirkes hjemme-påskeverksted.

Her er koselige aktiviteter som familien kan gjøre sammen. Alle hjemme-påskeverkstedene legges ut som video på Kampen menighet sin facebook side.

Påskegrav

Lenke til videosnutt "påskegrav" på facebook her

Du trenger: Steiner, eggekartong, maling/pensel, lim, papir/fjær til englevinger, grillpinne til spyd, eventuelt trekuler til hode, garn eller stoffrester til hår, gulltråd til engelens glorie, et lite stykke hvitt tøy som Jesu linklede.

Graven kan være lukket om du vil, med soldaten på vakt foran,  helt til 1.påskedag. Da kan flytter du steinen foran inngangen vekk så vi ser "likkledet", setter engelen og de tre kvinnene som besøker graven fram.
 

Sommerfugl, glassmaleri

Lenke til videosnutt "sommerfugl" på facebook her

Kjernen i påskens budskap er at Jesus gjorde død til liv for oss. Sommerfugl er en symbol på livssyklusen, og at døden ikke er endelig. 

Du trenger: Svart kartong, en skarp kniv (f.eks blomsterkniv, stanleykniv), silkepapir (små biter), limstift, eventuelt en grillpinne for å feste sommerfugl på denne.

PåskeeggLenke til videosnutt "påskeegg"  her.

Du trenger: Egg, tykk nål, maling og pensel, egg-oppheng (fra hobby-butikk), eller fyrstikk + tråd for å lage eget oppheng. For plantefarging: løkskall (e.l.), nylonstrømpe, strikk. 

Hva skal du male?
Kors, tornekrone, sol, prikker, ruter, sirkler, lys - alle disse motivene har en dypere betydning!
Her er idèer til motiv og symbolikken bak.


Påskehare

Du trenger: en vaskeklut, gummistrikk, sløyfebånd e.l. og limstift + litt papir til å lage øyne og snute om du vil.
Lenke til videosnutt "påskehare" på facebook her

Tilbake